Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten niet te publiceren.
12 berichten.
Arthur Barsch Arthur Barsch heeft geschreven op 6 juni 2020 om 23:21:
Geachte lezer ..ik wil mij eerst even voorstellen mijn naam is Arthur Barsch 53 jaar en de jongste zoon van jannette ( Netty ) Meijer die in 2016 is overleden op 81 jarige leeftijd .mijn moeder heeft mij als kind wel eens verteld over Wim ruska ook in de tijd dat ik op judo werd gestuurd om wat disepline bijgebracht te krijgen .verder werd er niet veel verteld door haar over de oorlog en de jaren daarna . naarmate ik ouder werd wel en ging ook vragen stellen aan mijn moeder .mondjes maat kwam er wat meer informatie .nu weet ik inmiddels dat haar vader mijn opa dus ( ome jan ) Meijer was .de vader van Wim ruska was .heb ook het boek over Wim ruska triomf en tragiek van een judo kampioen gelezen . waar lovend over Jan Meijer word gesproken .dat maakt mij zeker trots .en weet nu waar ik dat rebelse van heb .ik zou zo graag veel meer willen weten over mijn opa .met vriendelijke groet Arthur
Mike Liptrot Mike Liptrot heeft geschreven op 4 mei 2020 om 22:33:
My coach was Tony Macconnell I meet Williem a few times a great man RIP
Wol van den Broek Wol van den Broek uit Kerkrade heeft geschreven op 4 mei 2020 om 22:31:
In n 1961 ben ik begonnen met judo in Kerkrade bij judo vereniging St.Michael. Toen nog aangesloten bij de NAJA. in die tijd organiseerde de vereniging jaarlijks het zwarte banden toernooi. ik ben in die tijd drie keer Kampioen van Kerkrade geweest een keer Kampioen van Heerlen een keer Kampioen van Maastricht. in 1966 verhuisde mijn ouders naar Breda. ik heb in die tijd een keer in de Nederlandse selectie gezeten samen met Douwe Boersma. drie jaar in de zuid Nederlandse selectie. in 1970 heb ik nog een tweede plaats gehaald op het internationaal toernooi van Amsterdam georganiseerd door Tonny Wagenaars en Gé Koning. dat waren mijn hoogte punten in mijn judo loopbaan.
Jetze van Dijk Jetze van Dijk heeft geschreven op 14 april 2020 om 19:12:
ik ben Jetze van Dijk. 6e dan judo en 6e dan karate ik heb met Willem Ruslka in militaire dienst gezeten . Veel samen getraind. Ik kan mij nog herinneren, hij was oranje band en kwam het weekend terug van verlof en had de bruine gekregen. Hij was kampioen van Amsterdam geworden.
Bert Ruhe Bert Ruhe heeft geschreven op 13 april 2020 om 22:20:
Ik ben Bert Ruhe en ben een goede vriend van Chris Dolman. Sinds mijn jeugd een actieve Budoka. Gestart met Judo als kleuter en nu 54 jaar als Karateka actief. Rijkserkend docent en heb jaren geleden als beloning voor mijn “prestaties” op Karate gebied van Chris de band die hij van meneer Wim Ruska heeft gehad ooit als kado toen Chris 6de dan werd weer ik hem weer gehad heb van Chris. Hij vond dat ik hem verdiend had en bewaar hem als een relikwie. Ik kijk met genoegen de foto’s van Meneer Ruska en al zijn toemalige trainings maatjes. Heel veel respect voor dit soort grootheden. Ik wens u succes met de site en zal hem met plezier volgen. Met het grootste respect, Bert Ruhe 8th dan Karate 3th dan ju Jitsu
Rob van den Ende Rob van den Ende heeft geschreven op 13 april 2020 om 21:53:
Mooi dat sociaal media het mogelijk maken om het zo verdiende respect te geven aan een absolute topsporter, kampioen en legende!
Jan Kallenbach Jan Kallenbach heeft geschreven op 12 april 2020 om 21:08:
Ik ken Wim vanaf het moment dat hij zijn judo carriëre (na zijn Marine tijd) weer op pakte bij de Tung Yen. We trainden toen samen en deden sho-dan en ni-dan examen met z’n tweeën. Later ook op voor NAJA leraren examen en trainden voor de wedstrijden en olv Jon Bluming begonnen met gerichte weight training. Zeer boeiende tijd!
Theo Tjalinks Theo Tjalinks uit Amsterdam heeft geschreven op 11 april 2020 om 22:51:
ik heb jaren getraind met Willem,bij oyama,veel gelachen en gekaart want daar was hij gek op,en biljarten, leuke tijd
Steven Appels Steven Appels uit Medemblik heeft geschreven op 8 april 2020 om 14:08:
Pieter heeft helemaal gelijk; Willem Ruska is de grootste judoka ooit. Een uithangbord voor de Nederlandse judosport. Een groot voorbeeld voor vele judoka!
Mark Mark heeft geschreven op 8 april 2020 om 09:46:
Test om te kijken of je hem kan goedkeuren voor publicatie
Pieter Pieter heeft geschreven op 5 april 2020 om 23:17:
De grootste Nederlandse judoka ooit
ZynixM ZynixM heeft geschreven op 3 april 2020 om 18:49:
Welkom in het nieuwe gastenboek